С тези думи юристът и бивш военен министър Николай Свинаров коментира пред Bulgaria

...
 С тези думи юристът и бивш военен министър Николай Свинаров коментира пред Bulgaria
Коментари Харесай

Николай Свинаров: Ще има външна намеса за свалянето на Иван Гешев

 С тези думи юристът и някогашен боен министър Николай Свинаров коментира пред Bulgaria ON AIR горещата тематика с поисканото от Мария Габриел и магистрати предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Днес шестима от прокурорите от Висшия правосъден съвет предложиха освобождението на Гешев. Апелативната прокуратура в София също поддържа настояването.

 

Гостът означи, че продължаваме да не знаем дали Гешев е споделил на Ясен Тодоров да докара противоречивия израелски експерт. Според него най-вероятно е формирано разследване против незнаен причинител. Свинаров е на мнение, че няма да бъдат разкрити " поръчителите на този сюжет ". Той добави, че оставката на Гешев е един от способите да се попречи на откриване на обективната истина. 

 

" Би трябвало да има хора, които са ангажирани с следствието, без да са забъркани в предварителните дейности на място в деня на " покушението " против основния прокурор. Поведението на основния прокурор е необяснимо, трябваше да даде най-малко първични пояснения ", подчерта Свинаров в предаването " Денят ON AIR ".

 

" Оставката не се разяснява, тя се приема или не. Трябва да приказваме за състава на Висшия правосъден съвет. Не познаваме нещата в дълбочина, още повече от сенчестата или подмолната страна ", сподели още юристът.

 

По думите му по този начин и не сме чули от политическите сили каква тъкмо правосъдна промяна желаят. Не знаем какви неща биха могли да се осъществят без смяна на Конституцията, посочи някогашният боен министър.

 

Свинаров позволи, че е допустимо да има външна интервенция и при номинацията на Мария Габриел за министър председател.

 

" Тя би могла да помогне на България, единствено в случай че България си помогне сама. Не може да въздейства на Европейска комисия по Плана за възобновяване. Никой не се пробва да очертае интереса на България. Поне от 20 години се приказва за смяна във въглищните ни централи. Плащаме необикновено огромни суми за въглеродните излъчвания ", изясни гостът.

 

" Има действителна опция да има държавно управление сред първата и втората политическа мощ. Много по-добре е да създадат проевропейско, проатлантическо държавно управление с потвърдено способени хора, в сравнение с да се търси поддръжка въпреки това. Отново българският парламент и жителите загубихме един месец в пререкания ", уточни още Свинаров. 

 

Вероятно към този момент са предлагани и обсъждани министерски кресла, позволи гостът. Свинаров счита, че службите би трябвало да бъдат в пълномощията на изпълнителната власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР